ansambli, grupe, orkestri, pjevači,...

Blaž Lenger Branko Sabolović Marica Hasan DUDEK i mužikaši Vladimir Smiljanić Dragan Vlajnić

Franjo barić

  Naslovnica
 Glazbeni sastav 
 Podravski mužikaši
 
NA Blaža Lengera
NA Šanteki
NA Bilogorci
NA Brankići
NA Korenići
NA Hegedušić-
         Galeković
NA Veseli Podravci
NA Braće Gašparića
NA Markovice
NA Belobrki
NA Radio Podravine
NA Rabađije
NA Podravci
NA Vlahovići
NO Križovljani
DA Habeki
Ansambl Perice
    Lulića
Ansambl Tajna
Ansambl Vladimira
    Smiljanića
Ansambl Novi veseli
    Podravci
Grupa X
Grupa 4X
Grupa Kap na kap
TS Franceki
TS Dangube
TS Podravci
TS Sinovi Podravine

             Napomena:
  NA -narodni ansambl
  DA - duhački ansambl
  NO - narodni orkestar
  TS - tamburaški sastav

Zajedno s vama od 1998. godine!

             Glazbeni sastav
          "Podravski mužikaši"


osnovan je u Pitomači, 1994. godine, s namjerom njegovanja tradicionalne narodne podravske glazbe, te glazbe skladane u tom duhu, kroz  sviranje na tradicionalnim podravskim instrumentima te njenim 
izvođenjem u očuvanim folklornim elementima. Stoga su prionuli na suradnju sa svim glazbenicima, spisateljima stihova, kompozitorima i svima onima koji mogu pridonijeti popularizaciji podravske glazbe. Tako je tijekom godina vrlo zavidna suradnja ostvarena sa tada još živućom legendom podravske glazbe Blažom

Lengerom, zatim spisateljem stihova Dragom Britvićem, kompozitorom Vladimirom Smiljanićem, spisateljem stihova Rajkom Stilinovićem, a nadasve sva ostvarenja koje je ovaj glazbeni sastav postigao postignuta su pod umjetničkim vodstvom nadahnutog kompozitora, glazbenika, umjetničkog voditelja  i  glazbenog pedagoga dr. Marijana Jergovića. Pored istaknutih stvaratelja suradnja je u ovom tijeku djelovanja ostvarena i sa nizom glazbenika, spisatelja stihova i kompozitora koji djeluju na hrvatskoj estradi i koji su svojim radom doprinijeli stvaralaštvu ovog glazbenog sastava.

video by: 45kladje

    Glazbeni sastav "Podravski mužikaši" izvodi podravsku glazbu na slijedećim instrumentima: dvije violine, cimbal, bas, bugarija, harmonika i brač. Sastav ima vokalnog solistu, te po potrebi poziva u goste pojedine estradne umjetnike. Osobito im je zadovoljstvo što u sastavu imaju najtalentiranijeg cimbalista Hrvatske, glazbenika Damira Hajduka, iz Prugovca. Do sada imaju snimljene 2. vlastite kasete i 2 CD-a, koji su naišli na jako dobar prijem urednika radio postaja, a onda i slušatelja radio-postaja.
    Oni su i jedan od "imagea" tradicionalnog pitomačkog festivala, redoviti su izvođači na raznim glazbenim festivalima širom Hrvatske, a svojim stilom sviranja podravskih pjesama osigurali su i nastupe u raznim glazbenim televizijskim emisijama.
 

Članovi sastava su: Alojz Lach-vokal, Rikard Bakan-bas, vokal, Josip Tončić-violina, Dalibor Dudašek-violina, Damir Begović-harmonika, Dražen Begović-brač, Marinko Barčan-kontra i Damir Hajduk-cimbal.

video by: 45kladje

Nastupali su u Kanadi i SAD-u gdje su imali 13 vrlo uspješnih koncerata, a domaćin im je bio Bernard Luketich, predsjednik Hrvatske bratske zajednice. Rezultat te turneje je i vrlo uspješan CD snimljen "u živo".
    Od prvih dana sviranja, pjesme za "Podravske mužikaše" najčešće sklada dr. Marijan Jergović, a tekstove piše Rajko Stilinović, Drago Britvić, Vladimir Smiljanić i dr.

Preporučena rezolucija: 1024x768 px Text size: Medium

Encoding: CE (Windows)

Computer design and copyright ©1998. -2011. Stjepan Jagić